Rólunk
Hitvallásunk és céljaink

Kedves Művészetbarát!

Ma, amikor az "érték" fogalma nem mindig a megfelelő tartalommal bír - és akkor finoman fogalmaztam - különös jelentősége van a különféle művészeti hatásoknak, amik alakítják és formálják ízlésünket, gondolkodásmódunkat. Fontos a művészeti nevelés - mind a négy művészeti ágban - , de fontos az előadóművészet is, ami kézzelfogható közelségbe hozza hozzánk az élet dolgait, hogy elgondolkodtasson.

Márai Sándor szerint: "A művész nem a valóságot ábrázolja, hanem azt a látomást, melyet a valóság élménye kelt az emberi lélekben. Ez a többlet a művészet." Gárdonyi Géza pedig így fogalmaz: "A műalkotás egy szép rezgésnek a megörökítése. Egy lelki mámor feledhetetlenné tevése."

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok mentén hoztuk létre a Comes Art Művészeti és Kereskedelmi Szociális Szövetkezetet, hogy - az összefogás erejével - próbáljuk minél közelebb vinni az emberek lelkéhez a különféle művészeti hatásokat!

Ma Magyarország Budapest központú, azonban úgy véljük, hogy Budapesten kívül is van élet, és vidéken is találunk kiválóbbnál kiválóbb előadóművészeket, táncosokat, festőművészeket, zenei együtteseket, szólistákat és még sorolhatnám ... Eltökélt szándékunk, hogy felkutassuk az igényes művészeti produkciókat, zenei együtteseket, mindazokat, akik tevékenységükkel kivívták a szakma elismerését és ezeket közkinccsé tegyük a nagyközönség számára. Terveink között szerepel kiállítások szervezése, hangversenyek és fesztiválok létrehozása, támogatása minden műfaj területén, mindehhez biztosítva a megfelelő struktúrát és hátteret, de foglalkozunk zenészek és zenekarok közvetítésével, hang- és videofelvételek kiskereskedelmével és az oktatás területén művészetoktatással is!

Őszintén remélem, hogy ezek a célok támogatásra találnak minden művészetet kedvelő és szerető ember részéről. Kérem Önöket minél többen tiszteljenek meg bennünket bizalmukkal és legyenek partnereink!

Várkoly Imre (igazgató elnök)

Várkoly Imre

igazgató elnök

Közép- és felsőfokú zenei tanulmányaimat Miskolcon végeztem, majd zenetanárként volt zeneiskolámban kezdtem zenét tanítani. 2002-től 2012-ig voltam a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója, amely az ország egyik legnagyobb alapfokú művészetoktatási intézménye és mind a négy művészeti ág oktatása területén kiemelkedő eredményeket ért el. Jelenleg a Szendrői Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője vagyok. A Budapesti Műszaki Egyetem Gazdasági és Társadalomtudományi Karán elvégeztem a Közoktatási Vezető szakot. Intézményvezetői munkám mellett tanfelügyelő, minősítési szakértő, tanügyigazgatási-szakértő és mesterpedagógus is vagyok.

A vezetői munka mellett ma is aktívan zenélek! A műfajok sokszínűsége jól megfér számomra a művészetek tárházában, ezért a klasszikus zenétől egészen a jazzig mindenben kipróbáltam már magam. Több mint 10 évet dolgoztam állandó kisegítőként a Miskolci Szimfonikus Zenekarban, 12 évig voltam a Miskolci Nemzeti Színház első trombitása és 26 éve játszom a Miskolc Dixieland Band zenekarban. Felléptem több alkalommal Németországban és Olaszországban szólistaként, alapító tagja és művészeti vezetője voltam több hazai zenei együttesnek, a jazz műfajában a Miskolc Dixieland Band-en kívül tagja voltam még a CLICK jazz-rock együttesnek, mely a jazz mai modernebb irányzatát követte. Három évig tanítottam a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz tanszakán. Több klasszikus és könnyűzenei zenekarral turnéztam az elmúlt időszakban, akikkel a világ számos országába eljutottam. Az elmúlt évtizedekben a zene és a művészet területén összegyűjtött sok tapasztalat arra ösztönzött, hogy létrehozzak egy komplex művészetekkel foglalkozó céget, ami igényes zenei, táncművészeti, képző- és iparművészeti tevékenységet ajánl az érdeklődők számára.

Üdvözlöm Önöket a művészet csodálatos világában!

Kérem Önöket, hogy tiszteljenek meg bennünket bizalmukkal és vegyék igénybe szolgáltatásainkat!